Acnetherapie

//Acnetherapie
Acnetherapie2017-03-09T21:29:46+00:00

Zowel lichte als ernstige acne en oppervlakkige acne littekens kunnen behandeld worden. Daarnaast geven wij u ook adviezen waarmee uzelf de acne kunt aanpakken. Een actieve bijdrage van de patiënt is voorwaarde voor succes. De behandeling van acne gebeurt vaak in combinatie met de behandeling door een arts. Zo werken wij nauw samen met de dermatologen in het zuyderland.

Een behandeling kan onder meer bestaan uit:
• dieptereiniging van de huid, bijvoorbeeld door een peeling. Hierbij worden de dode, losse huidcellen verwijderd, zodat ze de porie niet meer kan blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt behandeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan;
• speciale massage die de doorbloeding van de huid verbetert. Het gaat hier bijvoorbeeld om de pincementsmassage. Hierdoor zijn mee-eters gemakkelijk te verwijderen. Tegelijkertijd verbetert de zuurgraad van de huid waardoor minder ontstekingen ontstaan. De massage bevordert ook de genezing van acnelittekens;
• het verwijderen van mee-eters
• pustels worden niet uitgedrukt dit zorgt er namelijk voor dat de bacteriën naar buiten vloeien waardoor uw acne kan verergeren. Wat u hieraan kunt doen zal ik nader uitleggen.

Het positief resultaat van behandeling leidt er doorgaans toe dat de patiënt zich zekerder over zichzelf voelt. De huidtherapeut werkt ernaar toe dat de patiënt de acne zo snel mogelijk zelf kan verzorgen.