Lasertherapie

//Lasertherapie
Lasertherapie2017-03-09T20:17:55+00:00

Cosmetisch dermatologisch centrum
Op donderdag is Rianne Hanssen werkzaam in het Cosmetisch dermatologisch centrum waar o.a. lasertherapie en miradry behandelingen plaatsvinden. U vindt het laserspreekuur op de 5de etage in het zuyderland ziekenhuis te Kerkrade. Hieronder volgt een korte uitleg over de indicaties welke behandeld kunnen worden door de alexandrite laser en de v-beam laser. Ik verzoek u voor verdere informatie en de prijslijst te kijken op www.mitralis.nl onder het kopje mitralis cosmetisch dermatologisch centrum. Voor meer informatie kunt u tevens contact opnemen met mij of met het secretariaat dermatologie op telefoonnummer: 045-5767165

Alexandrite laser
De Alexandrite laser zendt een krachtige, zeer zuivere lichtbundel uit van een bepaalde golflengte die heel selectief wordt opgenomen in het pigment van de haarwortels. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De huid wordt door een ingenieus koelsysteem beschermd tegen verhitting zodat deze niet beschadigd wordt. De behandeling kunt u qua gevoel vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid op komt. De pijnlijkheid is wisselend; dit hangt af van de pijngrens en het te behandelen gebied. Een verdoving wordt normaal niet gegeven maar kan, indien u dit wenst, toegepast worden. Doordat de laserstraal een oppervlakte heeft tot 2.5 cm 2 kunnen veel haarzakjes tegelijkertijd worden vernietigd. Hierdoor is het mogelijk grote gebieden zoals oksels, bikinilijn, maar ook armen, benen en zelfs de gehele rug in één keer te behandelen. Na de behandeling wordt de huid nog enige tijd gekoeld met “cold-packs” om roodheid en branderigheid zoveel mogelijk te voorkomen. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel duurt een behandeling tussen de 20 minuten en 1 uur. Veelal zijn er 4 behandelsessies nodig om te komen tot een optimaal resultaat met een duur van 6-10 weken tussen de behandelingen in.

Overbeharing wordt voornamelijk bepaald door erfelijke factoren en hormonale invloeden. Gepigmenteerde beharing wil zeggen dat donkere beharing voor behandeling in aanmerking komt voor de alexandrite laser. Rode, witte en/of grijze haren reageren helaas niet op de laser. Veelal wordt laserbehandeling in het gelaat vergoed door uw ziektekostenverzekering. Kijk voor meer informatie hierover in uw zorgpolis daar de hoogte van vergoeding verschilt per verzekering. Tevens kunnen ook andere delen van het lichaam behandeld worden door de laser denk hierbij bijvoorbeeld aan de bikinilijn, benen of oksels. De prijslijst vindt u op de mitralis site. Pigmentvlekken zijn ophopingen van de kleurstof melanine, de stof die de huidskleur bepaalt. Bij het ouder worden is de gelijkmatige verdeling van dit pigment vaak verstoord, waardoor zogenaamde ouderdomsvlekken ontstaan.

V-beam Laser
Voor adequate bestrijding van vaatafwijkingen denk hierbij aan wijnvlekken, couperose, spider naevi (spinnekopjes), angiomen (bloedvatgezwelletjes). Voor couperose zijn 2-3 behandelingen noodzakelijk om een goed resultaat te bereiken. Bij wijnvlekken hangt het aantal behandelingen af van de grootte en kleur van de wijnvlek.

Werkwijze
Ter voorbereiding dient u de volgende punten in acht te nemen. Zes weken voor de behandeling niet harsen of epileren; scheren mag wel. Het wordt zelfs aangeraden om dit vlak vóór de behandeling te doen zodat de haartjes tijdens de behandeling zo kort mogelijk zijn. Vermijdt felle zon en zonnebank gedurende vier weken vóór de behandeling en gebruik op de dag zelf géén bodylotion. Tijdens de behandeling worden uw ogen met behulp van een speciale laserbril beschermd tegen de laserstralen. Na het aflijnen van het te behandelen gebied worden eerst enkele testshots op de huid gegeven om de individueel verschillende huidreacties te kunnen waarnemen.

Mogelijke bijwerkingen
Een permanente laserontharing is een veilige behandelingsmethode. Er zijn enkele bijwerkingen die deze behandeling met zich mee kan brengen. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling. In uitzonderlijke gevallen kan de roodheid zelfs een week aanhouden. Ook kunnen er soms lichte verbrandingen van de huid optreden. Bij overmatige blootstelling aan UV-stralen (via zon of zonnebank) vlak voor of na de behandeling, bestaat er soms risico op over- of onderpigmentatie. Dit is in de regel van voorbijgaande aard.

Miradry
Voor miljoenen mensen is overmatig okselzweet (medische term is axillaire hyperhidrose) een dagelijkse strijd die invloed heeft op bijna alle aspecten van het leven. Of het nu spanning is op het werk, schaamte in relaties en sociale contacten of frustratie over het moeten dragen van kleding die je zweet verbergt. Overmatig zweten kan vernietigende effecten hebben op je emotionele welzijn en zelfbeeld.

Werkwijze
De miraDry procedure is snel en niet-invasief. Het miraDry systeem geeft precies gedoseerde energie af aan de regio waar de okselzweetklieren zich bevinden, en elimineert de zweetklieren niet-invasief. Omdat de zweetklieren niet terugkomen of opnieuw aangroeien na de behandeling, zijn de resultaten blijvend. De resultaten zijn snel; je kunt direct na de behandeling zweetvermindering verwachten, met minimale tot geen hersteltijd.

De arts behandelt elk okselgebied op maat met meerdere plaatsingen van het miraDry handstuk. Voorafgaand aan de procedure wordt plaatselijke verdoving toegediend aan de oksels. Je bezoek aan de kliniek duurt ongeveer anderhalf uur. Twee procedures met drie maanden ertussen zijn nodig om het beste resultaat te halen.

Resultaten
De meeste patiënten melden een enorme vermindering van zweet; in een recent klinisch onderzoek was de gemiddelde zweetreductie 82% . Je zou direct na de behandeling een vermindering van zweet moeten merken. Zoals bij elke medische procedure, kunnen de resultaten per persoon verschillen. MiraDry gebruikt de enige niet-invasieve technologie die door de FDA is goedgekeurd en waarvan klinisch bewezen is dat zweet enorm verminderd wordt met blijvende resultaten. Met niet-invasief bedoelen we dat er geen agressieve chemicaliën, gifstoffen of chirurgie gebruikt worden bij de behandeling. Hierdoor is er minimale tot geen hersteltijd nodig na de procedure.

Na de behandeling/mogelijke bijwerkingen
Na de behandeling adviseren wij gedurende een aantal dagen gebruik te maken van ibuprofen tabletten. Deze werken ontstekingsremmend en pijnstillend. Het is zeer belangrijk zelf met tussenpozen de oksels te koelen met icepacks welke wij voor thuisgebruik zullen meegeven. Meteen na de procedure zou je in staat moeten zijn om je normale activiteiten of werk weer op te pakken en normaal gesproken kun je binnen een aantal dagen weer beginnen met sporten. Wat plaatselijk ongemak of zwelling is normaal en verdwijnt binnen een paar weken. Sommige patiënten hebben kortdurend een veranderd gevoel in de huid van hun oksels of bovenarmen, wat geleidelijk verdwijnt.

Voordelen van de miraDry behandeling

• Blijvend resultaat, gemiddeld 82% vermindering van transpiratie.
• Geen operatie en een veilige behandeling door gespecialiseerde artsen.
• Weinig tot geen bijwerkingen en over het algemeen snelle hervatting van dagelijkse bezigheden.
• Pijnloze behandeling.
• FDA erkend en CE keurmerk.