Microneedling

//Microneedling
Microneedling2017-01-17T18:11:44+00:00

De Micro Needling Derma Pen is een nieuwe revolutionaire techniek op het gebied van huidverbetering. Bij het ouder worden van de huid produceert deze minder collageen. De celdeling vertraagt waardoor de conditie van de huid afneemt. De huid wordt slapper doordat deze zijn span- en trekkracht verliest. De Micro Needling Derma Pen bestaat uit zeer kleine, vibrerende naaldjes die loodrecht in de huid microscopische kleine kanaaltjes maken. Deze kanaaltjes worden gevuld met lichaamseigen materiaal zoals collageen en elastine.

De huid wordt als het ware opgevuld. Immers, de cellen in de diepere huidlagen worden gestimuleerd tot collageenproductie. Huidverzorgingsproducten kunnen beter worden opgenomen door de huid na een behandeling. Doordat de naaldjes verticaal in de huid gaan kan er een veiliger en beter resultaat bereikt worden. De diepte en snelheid waarmee de naaldjes de huid penetreren kunnen per huidtypen en indicatie ingesteld. Om die reden kunnen ook gevoelige gebieden zoals de huid rondom lippen, ogen en neus behandeld worden. Bijkomend voordeel is dat de herstelperiode relatief kort is.

Toepasbaarheid en Effect:
– Minimaliseert vergrote poriën
– Verbetert striae zichtbaar
– Huidverjonging bij een verslapte en verouderde huid
– Reduceert fijne lijntjes en rimpels
– Verbetert diverse soorten littekens (na een operatie, acne, of brandwonden)
– Alopecia
– Grauwe en doffe huidskleur
– Zonbeschadigde huid

Informatie over de behandeling
Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt er en verdovende crème aangebracht op de huid. Vervolgens wordt er hyaluronzuur op de huid aangebracht. Met roterende bewegingen gaat de Micro Needling Derma Pen over de huid heen. U zult de sensatie voelen van kleine prikjes. De huid zal roze/rood uit gaan zien. Meestal verdwijnt deze roodheid vrij snel, bij enkele huidtypen kan deze enkele dagen aanblijven. Het is absoluut noodzakelijk om de huid goed tegen de zon te beschermen met minimaal SPF 30 om pigmentverschuivingen tegen te gaan. Tevens is er een herstellende camouflage make-up (lycogel) verkrijgbaar die de huid zowel camoufleert als hersteld. Na gemiddeld 2-4 weken zal er verbetering zichtbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden en nog meer verbeteren.

Verzorging van de huid tussen de behandelingen met de microneedling dermapen.
Om het effect van de behandeling te optimaliseren is het belangrijk om thuis dagelijk hydraterende verzorging aan te brengen. Omdat de absorptie van de huid verbeterd is, kan hyaluronzuur gebruikt worden om de vochtbindende capaciteit in de huid te bevorderen. In overleg met uw specialist kunnen huid verbeterende producten worden geadviseerd. Dit om de indicatie te verbeteren en resultaten te optimaliseren. Zoals eerder genoemd is het zeer belangrijk een SPF met minimaal factor 30 te gebruiken en kan men gebruik maken van lycogel welke camouflerend herstellend werkt.